Mănăstirea Horeşti este situată lîngă comuna cu acelaşi nume, raionul Ialoveni, cam la aproximativ 23 km de mun. Chişinău. Oficial mănăstirea a început să funcţioneze în toată regula de-abia la 29 iulie 2007, în aceeaşi zi fiind şi sfinţită în prezenţa ÎPS Vladimir, şi a numeroşi oameni ai bisericii şi mireni. Mănăstirea reprezintă un edificiu cu două nivele, cu o clopotniţă dispusă în chiar axul acesteia, surmontată de o cupolă.
La moment stareţ al mănăstirii este Arhimandritul Nectarie (Gherman), cu hramul Sfîntului Cneaz Vladimir. Terenul alocat aşezămîntului monahal, cedat de mai mulţi ţărani ai zonei, este foarte extins, şi în viitor va cupinde cîteva acareturi cu diverse funcţii, şi o mare biserică de zid, care va fi amplasată în partea de răsărit a ansamblului.
Momentan, mănăstirea dispune de puţine construcţii, cu excepţia celei principale, în care este încorporată şi capela în care se slujeşte. În apropierea bisericii se află un lac, care pe viitor, speră obştea monahală, va putea deveni o sursă adăugătoare de venituri.
Mănăstirea posedă o icoană, care în viitorul apropiat îşi va ocupa locul de cinste în arhitectura iconostasului, ca icoană de hram. Aceasta a fost adusă de un mirean anonim rus tocmai din Siberia îndepărtată, dăruindu-o acestui locaş, aflînd că se va sfinţi cu numele Sfântului Cneaz Vladimir, cel întocmai cu Apostolii.
În Moldova, evlavia crescîndă pentru Sfântul Cneaz Vladimir, se poate explica prin înmulţirea celor care au fost botezaţi cu acest nume, dar şi prin faptul că acesta e purtat şi de Întîistătătorul bisericii locale. De puţină vreme, Sfântul Cneaz Vladimir a intrat şi în calendarul BOR